felicialindberg!

Kategori: Allmänt

Hemma i Falun igen

Nu är jag hemma i Falun igen efter att ha varit hemma hos mina föräldrar i Bollnäs några dagar. I lördags fick jag en tid på synsam, då jag efter en längre tid har haft huvudvärk och svårt att fokusera med ögonen. Dom hittade vad det var och nu väntar jag bara på att mina glasögon ska komma, som jag ska börja använda på heltid.  2010 fick jag glasögon, men dom skulle jag bara använda när jag skulle läsa och se på nära håll. 

Nog om mina glasögon.
När jag kom hit till Falun så stod redan Tove och Linda och väntade på mig. Innan vi hoppade på bussen som skulle gå hem till mig så stannade vi för att handla lite ingredienser till tacosen. Vi skulle även plugga inför dom två kommande tentorna vi har. 

 

Tove och Linda

Fakta om mig

Lite fakta om mig och varför jag har valt att studera till sjuksköterska. 

Mitt namn är Felicia och jag är 22 år. Har precis flyttat till Falun där jag hyr en lägenhet i andrahand i tre månader, så jakten efter en egen lägenhet fortsätter. I Falun studerar jag på Högskolan Dalarna där jag går sjuksköterskeprogrammet. Under gymnasiet gick jag barn- och fritid vilket jag idag ångrar. Jag var inne på linjen omvårdnad men det blev aldrig av då det fanns en del i mig som sa att "Nä jag tänker inte jobba inom vården". När jag var yngre så hade jag dom där tankarna att jag tänkte minsann inte följa mina föräldrars fotspår. 

Men, här sitter jag idag, med helt andra tankar. Det var efter att jag hade sommarjobbat på hemtjänsten som jag fick upp ögonen. När jag hade tackat ja så kom det massvis med tankar som "Ska jag stå ut en hel sommar på hemtjänsten", "ska jag, FELICIA ta hand om de äldre?". Jag visste att jag ville jobba med människor, men inte på vilket sätt, hade aldrig vården i mina tankar. Men vet ni vad? Jag är så otroligt glad att jag sommaren 2014 jobbade där! För det var inte alls så som jag hade tänkt mig. Det hände olika saker från dag till dag, man fick hjälpa andra, det positiva vägde alltid upp det negativa man fick vara med om och en sak till, man kände sig behövd. Jag ville mer än att bara jobba inom hemtjänsten, därav mitt val. 

När jag var yngre så funderade jag även på att bli polis och den tanken hängde med mig i några år, även att söka in till socionomprogrammet. 

Men hösten 2015 satt jag då en kväll och sökte in till sjuksköterskeprogrammet på alla möjliga tänkbara orter, för då hade jag bestämt mig. Jag skulle bli sjuksköterksa! Och nu är jag här, bosatt i Falun för att nå mitt mål!