felicialindberg!

GODKÄND

Vi har haft två saker hitills och det är en inlämningsuppgift om Sjuksköterskeprofessionens utveckling som vi skickade in den 5 februari och sedan hade vi ett muntligt seminarium den 11 februari om Omvårdnadsteoretiker. Den munliga delen fick vi redan på några timmar efter och på den blev jag godkänd. Men idag, fick jag äntligen svar (då dom har tre veckor på sig att rätt) och jag blev godkänd på inläningsuppgiften! Har gått runt och funderat på den där uppgiften, det var den första inlämningen och jag kände mig så osäker, men nu kan jag slappa av! 

Nu är det bara att förbereda sig inför dom två tentorna som är på torsdag och sen inlämningsuppgiften som ska vara inne på fredag, som handlar om Människosyn


Kanske inte den mest passande bilden, men jag slängde in den ändå. För så ser det ut dom flesta dagarna. Datorer, böcker och en massa papper. 

Godmorgon söndag

Jag hade tänkt att jag skulle ha sovmorgon denna söndag, men så fick det inte bli. Då jag igår hade tänkt att jag skulle gå upp tidigt för att starta dagen med plugg, men sov längre än vad jag skulle. Så istället startar jag dagen tidigt idag. Innan jag sätter igång att plugga så ska jag njuta av min två mackor och en kopp kaffe. Det jag hade tänkt att göra idag är väl att skriva på min inlämningsuppgift om människosynen. Annars har jag inget annat inplanerat. 

Just ja! Det blev strömavbrott i hela Falun inatt och jag hade aldrig vaknat om det inte vore för dom som började låta i trapphuset. Så jag vaknade och upptäckte det och sen kunde jag inte somna om på ett tag. Men strömmen kom tillbaka medan jag var vaken. Så det var skönt. Men ja, så jag var lite trött när klockan ringde och är fortfarande trött. Men jag ska dricka mitt kaffe nu, det brukar hjälpa. 

 
Det här kära ni, är kanske inte det nyttigaste men det är otroligt gott och enkelt att göra till frukost eller mellanmål. Det är bara att knäcka ett ägg, häll i en liten skvätt mjölk och sen krydda med det man vill, doppa brödet och stek på. Fattiga Riddare. Svårare än så är det inte. 

Början på termin 1

Började den 18 Januari att få en massa information alltifrån programmet, till skolan, till support osv.. Ja det är mycket att ta in nu i början. Nu har det ändå gått en månad. Vi har (redan) haft en inlämningsuppgift och ett muntligt seminarium. För mig (och jag är nog inte ensam) så har det varit väldigt mycket jobb bakom det jag gjort. Kom igen detta är högskolan och inte gymnasiet. Jo tack, det märks! Att bara lära sig leta rätt i böcker, att försöka förstå och ta in allt, att skriva på ett helt nytt sätt, you name it.. 
 
Är just nu inne på min första hela tentavecka. Den 25/2 har jag två salstentamen och den 26/2 ska en inlämningsuppgift lämnas in. Så när man gjort klart en sak så är det bara att sätta igång med nästa! 
 
Just ja! Kanske ska berätta vad första kursen heter. Läser just nu Omvårdnad och Etik 15 HP

Hanna, jag och Emelie under en paus på en föreläsning.  
 

Hemma i Falun igen

Nu är jag hemma i Falun igen efter att ha varit hemma hos mina föräldrar i Bollnäs några dagar. I lördags fick jag en tid på synsam, då jag efter en längre tid har haft huvudvärk och svårt att fokusera med ögonen. Dom hittade vad det var och nu väntar jag bara på att mina glasögon ska komma, som jag ska börja använda på heltid.  2010 fick jag glasögon, men dom skulle jag bara använda när jag skulle läsa och se på nära håll. 

Nog om mina glasögon.
När jag kom hit till Falun så stod redan Tove och Linda och väntade på mig. Innan vi hoppade på bussen som skulle gå hem till mig så stannade vi för att handla lite ingredienser till tacosen. Vi skulle även plugga inför dom två kommande tentorna vi har. 

 

Tove och Linda

Fakta om mig

Lite fakta om mig och varför jag har valt att studera till sjuksköterska. 

Mitt namn är Felicia och jag är 22 år. Har precis flyttat till Falun där jag hyr en lägenhet i andrahand i tre månader, så jakten efter en egen lägenhet fortsätter. I Falun studerar jag på Högskolan Dalarna där jag går sjuksköterskeprogrammet. Under gymnasiet gick jag barn- och fritid vilket jag idag ångrar. Jag var inne på linjen omvårdnad men det blev aldrig av då det fanns en del i mig som sa att "Nä jag tänker inte jobba inom vården". När jag var yngre så hade jag dom där tankarna att jag tänkte minsann inte följa mina föräldrars fotspår. 

Men, här sitter jag idag, med helt andra tankar. Det var efter att jag hade sommarjobbat på hemtjänsten som jag fick upp ögonen. När jag hade tackat ja så kom det massvis med tankar som "Ska jag stå ut en hel sommar på hemtjänsten", "ska jag, FELICIA ta hand om de äldre?". Jag visste att jag ville jobba med människor, men inte på vilket sätt, hade aldrig vården i mina tankar. Men vet ni vad? Jag är så otroligt glad att jag sommaren 2014 jobbade där! För det var inte alls så som jag hade tänkt mig. Det hände olika saker från dag till dag, man fick hjälpa andra, det positiva vägde alltid upp det negativa man fick vara med om och en sak till, man kände sig behövd. Jag ville mer än att bara jobba inom hemtjänsten, därav mitt val. 

När jag var yngre så funderade jag även på att bli polis och den tanken hängde med mig i några år, även att söka in till socionomprogrammet. 

Men hösten 2015 satt jag då en kväll och sökte in till sjuksköterskeprogrammet på alla möjliga tänkbara orter, för då hade jag bestämt mig. Jag skulle bli sjuksköterksa! Och nu är jag här, bosatt i Falun för att nå mitt mål!